Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mum lekesi nasıl çıkar? mum lekesini çıkarmak biraz zor olabilir, ancak halı ve koltuklarınızı harap olmaktan kurtarmak kesinlikle mümkündür.

 

mum lekesi nasıl çıkar?

 

Halı, koltuk veya giysilerinizden balmumu damlalarını çıkarırken, her şeyden önce – lekeden uzaklaşın! Balmumu sertleştikten sonra balmumu çıkarmak daha kolaydır, bu nedenle giysinin liflerine daha derinlemesine çalışmak yerine kurumasını bekleyin. Balmumu katılaştıktan sonra, büyük kısmını kolayca çıkarabilirsiniz. Ardından, kalıntıları ısıtmak ve kağıt havluya aktarmak için güvenilir ütü ve kağıt havlu numarasını kullanmak isteyeceksiniz.

Halıdan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Evinizin halısı söz konusu olduğunda, muhtemelen bir veya iki ev temizleyiciniz beklenmedik lekelerle uğraşmaya hazırdır, değil mi? Kırmızı şaraptan mürekkebe ve çamura ve daha fazlasına, özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde halınızın neyle karşılaşacağını bilemezsiniz.

Peki halınızda mum lekesi olduğunda ne yaparsınız? Her şeyden önce halınız özel bir halı ise bunu bize emanet etmenizi tavsiye ederiz. Halınızın dilinden anlamıyor iseniz beklenmedik sonuçlar çıkabilir. Halı yıkama içeriğimizi inceleyerek hizmetimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Korkmayın – mum sever dostlar, halıdan mumu çıkarmak göründüğü kadar zor değil. Hazırlamış olduğumuz bu klavuz ile halıdan balmumu çıkarmak için kendi kendin yap kılavuzundan biraz yardım alarak, biraz beklenmedik bir balmumu pelüş halınıza kalıcı olarak zarar vermez.

Halıdan Mum Lekesi Çıkarmak için 1. Yöntem

  1. Balmumu lekesini fark ettiğiniz anda harekete geçmek önemlidir. Leke halının üzerinde ne kadar uzun süre kalırsa çıkarması o kadar zordur.
  2. Plastik bir poşeti buzla doldurun.
  3. Plastik poşeti, balmumu lekesiyle doğrudan halınızın üzerine koyun.
  4. Balmumunun birkaç dakika donmasına izin verin.
  5. Plastik poşeti çıkarın ve mat bir bıçak kullanarak cilayı halıdan sıyırmaya başlayın.
  6. Ardından, halınızın etkilenen bölgesine ya kahverengi bir kese kağıdı ya da temiz bir bez koyun.
  7. Sıcak bir ütü kullanarak, ütüyü yavaşça kağıt torba veya bezin üzerine bastırın. Malzemenin balmumu emmeye ve halıdan kaldırmaya başlayacağını göreceksiniz.
  8. Balmumu kalıntısı yok olana kadar 7. adımı yeni bir kağıt torba veya bezle tekrarlayabilirsiniz.
  9. Evde halı temizleme solüsyonu kullanarak, kalan balmumu kalıntılarını gidermek için alanı fırçalayın.

Ve işte karşınızda halıdan mum lekesinin nasıl çıkarılacağı sorusuna cevap vermenin bir yolu!

Halıdan Mum Lekesi Çıkarmak için 2. Yöntem

Halıdan mum lekesi nasıl çıkar sorumuzun yani mum lekesinin halıdan nasıl çıkarılacağı sorusunu ele almanın bir diğer başka yolu.

  1. Kör bir masa bıçağı kullanarak halıdan mumu çıkarın. Halı liflerinden yavaş yavaş mumun çıktığını görmeye başlamalısınız.
  2. Plastik bir torbaya birkaç buz küpü koyun ve plastik torbayı etkilenen bölgenin üstüne birkaç dakika koyun.
  3. Yine donmuş olabilecek ek mum kalıntılarını çıkarmak için kör bıçağı kullanın.
  4. Ev tipi elektrikli süpürgenin döşeme aparatını kullanarak gördüğünüz tüm cilaları vakumlayın.
  5. Renk lekesi bırakan renkli bir mum kullandıysanız, temiz beyaz bir beze az miktarda ovalama alkolü dökün. Yavaşça lekeye dokunmaya başlayın – halıyla fazla sert olmak istemediğiniz için ovalamayın.
  6. Temiz beyaz bir havluyla kuruyana kadar halıyı kurulayın.

Yani bir dahaki sefere birkaç balmumu lekesiyle karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini bileceksiniz. Halıdan mumun nasıl çıkarılacağını merak ettiğinizde, bu denenmiş ve test edilmiş yöntemlerden birini kullanarak sorununuzu birkaç dakika veya daha kısa sürede çözün.

Profesyonel ekipman kullanarak daha gelişmiş temizlik ve %100 memnuniyet garantisi için Hedef Halı Yıkama fabrikasını aramayı düşünün!

 

Okumaya Devam Et: https://www.hedefhaliyikama.com.tr/mum-lekesi-nasil-cikar/