DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Hatası Çözümü

DNS eğilimli hatalar son derece sık ve yoğun olarak görünmektedir. Kavramı içeren en sık görülen hatalardan biri DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN hatası. Bu, neredeyse tüm normal bilgisayar kullanıcılarının kullanım döngülerinde bir kez gördükleri ortak sorunlardan biridir. Mesaj, ortak web tarayıcılarında gelir ve kullanıcıları hedef web sitesine yönlendirilmemelerini sağlar.

Bilgisayar ağları hakkında konuşurken, işlemin ana kavramlarından biri DNS’dir (Etki Alanı Adı Sunucusu.) Bir DNS sunucusu, çoğunlukla IP adreslerinin işbirliği ile karmaşık IP etki alanlarını çevirmek için çalışır.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Hatası Çözümü

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN Hatası Çözümü

DNS_PROBE_FINISHED _NXDOMAIN sorunu, IP adresinin bilgisayarın DNS ile eşleşmemesi nedeniyle başlar. Daha teknik olmak gerekirse, DNS mesajın tamamını alan adından IP adresi biçimine dönüştürür.

Asıl sorun, bir kişi tarayıcıdaki URL’yi beslediğinde ortaya çıkar; Sunucuyu sunucunun uygun IP adresi ile aramak DNS’ye bağlıdır. Genel bir durumda, arama işlemi hedef siteye yönlendirir, ancak DNS başarısız olduğunda, bu hatalara neden olur. Bu, bir tarayıcı “ DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN ” hatası mesajı yanıp söndüğü zamandır.

Okumaya Devam Et: https://interbilgi.com/dns-probe-finished-nxdomain-hatasi-cozumu/